FÖRETAGSYOGA

”So whether you do your first downward dog at 14 or 44,
it’s not your history but your presence on your mat that counts.”

Yogacharaya Shri K. Pattabhi Jois (Guruji)

Varför Yoga på företag och arbetsplatser?
 
På arbetsplatser där personal arbetar monotont, exempelvis vid skrivbord och framför datorer har många oftast fysiska problem. Musarm, tennisarmbåge, frusen skuldra – frusen axel, ryggbesvär, höftsmärtor, olika typer av förslitningsskador och arbetsskador är tyvärr inte alls ovanliga. Stillasittande är skadligt, en hälsofara i tiden. Studier visar att fysisk aktivitet kan motverka risken för förtida död till följd av långvarigt stillasittande. 
 
Där personal bär tungt överbelastas vissa kroppsdelar och andra under-stimuleras, belastningsskador och obalanser skapas. Värk i rygg, axlar och nacke är vanligt förekommande. Spända nackmuskler och förkortad muskulatur på framsidan av axlarna resulterar i att axlarna får en inåtgående rotation, vilket försämrar lungkapacitet då bröstkorgen komprimeras. Syresättningen som är en livsviktig funktion påverkas. Att ta väl hand om andningen är inom Yoga den viktigaste komponenten. Släpps andningen fri, så släpps vital kraft i hela kroppen och i tankarna fri!
 
Krämpor, ömhet, stressrelaterade och vanliga åkommor kan förhindras och kureras genom den terapeutiska effekten av Yoga. Att praktisera regelbundet på arbetsplatsen kan förbättra arbetsmiljö och öka välbefinnandet hos personalen, minska och förebygga mental och kroppslig stress och värk.
 
Smittrisken (covid-19) reduceras betydligt med stor fördel när instruktören kommer till Er, i jämförelse med exempelvis om alla i personalen ska iväg till olika gym eller anläggningar för att träna på lunchen.
 
Genom att skapa lite plats, tända några ljus och rulla ut mattor så förvandlas vilken arbetsplats, kontorsmiljö, lager, butik eller konferenssal som helst till en mysig Yogastudio!
 
Yoga & meditation är immunstärkande metoder som öppnar upp kroppen och sinnet, ökar självförtroendet och bidrar till återhämtning. Yoga startar om systemet, skapar utrymme, fyller på med energi och ger goda förutsättningar för en fortsatt effektiv och fokuserad arbetsdag. Yoga & meditation har många positiva effekter och kan förebygga stressrelaterade sjukskrivningar samt minska antalet sjukdagar.
 
Allt fler företagsledare har insett förmånerna med Yoga på arbetsplatsen, förutom mjuka värden som att gemenskapen stärks och personalen blir gladare och piggare så ökar Yoga självkänsla, fokus och stresstålighet. En timmes Yoga i anslutning till en konferens, ett event eller en kick-off är ett utmärkt sätt att skapa mervärde och effektivt ladda om batterierna och skapa gemenskap i arbetsgrupper! Yoga & meditation är fantastiska aktiviteter att ta in som del av företagshälsovård och friskvård! Passa på att använda friskvårdsbidraget!

Prova på GRATIS!

Företag i Göteborg erbjuds 30 minuters
kostnadsfri ”prova på Yoga”! 
Klicka här för att BOKA!
Yoga på arbetsplatsen
 
Yogar ni på ert företag eller är det en ingrediens som kanske skulle vara ett välkommet inslag?
 
Alexandra vilar på många års erfarenhet av att leda små och stora grupper, alla möjliga kroppstyper och personligheter som lyckats bli hjälpta, inspirerade och vägledda genom Yoga & meditation. 
 
Specialanpassade övningar och sekvenser tas fram med teman för den specifika målgruppens behov. Övningarna är enkla men kraftfulla och vanliga effekter är förbättrad sömn, ökat lugn, stärkt immunförsvar och en förhöjd generell känsla av balans och inre harmoni.
 
Yoga på arbetsplatsen är enkelt, alla kan delta!
 
Endast Yogamattor behövs. Antingen använder var och en sin egen privata Yogamatta eller så köper företaget in Yogamattor.
 
Personalen utövar Yoga smidigt på plats, en dag/tid i veckan som passar och återgår sen till arbetet med nyvunnen energi!
 

Priser

Ett tillfälle/vecka för tio personer löpande vid regelbunden dag/tid (inom Göteborg) under hel termin;
💜 60 min Hatha Yoga (och/eller Meditaion) – 2 500 kr/tillfälle + 6 % moms 150,00 kr = Totalt   2 650,00 kr inkl. moms/tillfälle.
💜 45 min Hatha Yoga (och/eller Meditaion) – 1 875 kr/tillfälle + 6 % moms 112,50 kr = Totalt    1 987,50 kr inkl. moms/tillfälle.
Faktureras månadsvis, den siste i varje månad, faktura ställd på 20 dagar.
 
Priserna är beräknade på Hatha Yoga (och/eller Meditation), lämpligt särskilt för kompensation mot kontorsarbete, förslitningsskador och belastningsskador. Fokusområden rygg, armar, axlar, nacke, baksida ben och höfter. Sol-hälsningar, blandade stående och sittande samt liggande positioner med en smula lekfullhet och massa kärlek!
 
💜 För större eller mindre grupper, med fler eller färre deltagare än tio personer skräddarsys upplägg! Pris beräknas på antalet deltagare och med hänsyn till resväg. Klicka på BOKA, fyll i formuläret – ange företagsnamn, adress, antal deltagare samt önskad dag & tid, och begär prisuppgift.
 
Exempel på hur friskvårdsbidrag kan användas;
Med ENDAST friskvårdsbidrag (1500 kr/person), så kan en grupp på fem personer sy ihop ett upplägg på åtta tillfällen á 45 minuter Hatha Yoga, med det sammanslagna beloppet (7500 kr). Det ENDA som tillkommer är 6 % moms på Yoga, (450,00 kr totalt/åtta tillfällen).
Läs om friskvårdsbidrag för Yoga & meditation nedan.
 
Hjärtligt välkommen att BOKA! Vid frågor tveka inte på att kontakta Alexandra Arcari Gimdal, alexandra@yogafreestyle.se för råd och vägledning! 

Friskvårdsbidrag

Om friskvårdsbidrag för Yoga & Meditation
 
Att få friskvårdbidrag från arbetsgivaren är en förmån som ska ge arbetstagaren möjlighet till god hälsa. Det som gäller för friskvårdsbidraget bestäms av arbetsgivaren som i sin tur utgår från skatteverkets regler för friskvårdsbidrag.
 
Friskvårdsbidrag är den näst mest viktiga löneförmånen efter flexibel arbetstid. Var tredje utnyttjar inte möjligheten till friskvårdsbidraget, och det är framförallt män.
 
Arbetsgivaren kan via friskvårdsbidraget erbjuda aktiviteter skattefritt så länge aktiviteterna är av mindre värde, och arbetstagaren kan dra nytta av friskvårdsbidraget genom meditation, mindfulness, och mental träning som stresshantering samt Yoga, som blivit en av de trendigaste aktiviteterna på senare år.
 
Friskvårdsbidraget är tänkt som en win-win. Arbetstagaren sparar pengar på minskade utgifter för hälsovårdskostnader och håller sig friskare, och arbetsgivaren får lägre kostnader för sjukfrånvaro. Deltidsarbetande kan också få friskvårdsbidrag, proportionerligt till arbetstiden.
 
Kom ihåg att ansökan om friskvårdsbidrag plus kvitton måste tillhandahållas arbetsgivaren före 31 december (ibland ännu tidigare), för att hamna på rätt sida nyåret. Om inte, riskerar hela friskvårdsbidraget för året att frysa inne.
Företagsyoga referens;
Nordiska Galleriet
Sara Gerum, Interior designer
Tel +46 708 45 65 01
Office +46 31 775 69 00
Flöjelbergsgatan 20A, 431 37 Mölndal
www.nordiskagalleriet.se
Företagsyoga referens;
Nordiska Galleriet
Sara Gerum, Interior designer
Tel +46 708 45 65 01
Office +46 31 775 69 00 Flöjelbergsgatan 20A,
431 37 Mölndal www.nordiskagalleriet.se